Uutisia

Rauta ja Petrooli
Kymi
Normandia
Lastenklinikan lapset
Jämi

 

Huoltokurssi
Siirtolennot
Lappeenranta
 

News
     
Perusrakennetarkastus (PRT) 2017-2019

Koneellemme tehdään kahden talvikauden aikana perusrakennetarkastus eli raskashuolto, jossa koneen rungon, siipien ja laitteiden kunto tarkistetaan ja tarvittaessa korjataan.
Tämä huolto tehdään rungolle 1800 lentotunnin jälkeen ja tehtiin viimeksi 1983 KarAirin toimesta koneen ollessa ilmavoimien käytössä.
Talven 2017-2018 aikana tarkastettiin runko. Lisäksi verhoilua korjattiin ja matot uusittiin.  Työtunteja kertyi 3671.
Tämän talvikauden ohjelmassa on ulkosiipien irrotus ja tarkastus, keskisiiven tarkastus sekä laskutelineet.
Perushuolto ei koske moottoreita eikä potkureita, niillä on oma huolto-ohjelma.
Huolto aloitettiin lokakuussa 2017 ja jatkuu 2019 kevääseen asti.
 


Katso kuvia
Pena 03.08.2017

Yhdistyksen toimihenkilöt juhlistivat Pentti Niemen merkkipäivää sieppaamalla hänet koneeseen ja lennättämällä Oripään lentokentälle jossa odotti Tuiren taikoma juhlaillallinen.
Kuplivat nautittiin ja vanhoja muisteltiin. Mukana oli Penan vanha kurssi- ja lentokaveri Kaitsu monien vuosien ajalta. Niitä juttuja ei auta tässä lähteä kertomaan.
Kuvassa myös toinen Pentti, joka ei myöskään jää toiseksi kun juttuja aletaan kertomaan.

Onneksi olkoon Pena.

Kuvat
Oripää
Seinäjoki 10.-11.06.2017
Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksessä Rengonharjulla oli esillä sekä uutta että vanhaa.
Vanhempaa edustivat Viima, Jak-11, Fouga ja tietenkin DC-3.
Keski-ikäisistä voi mainita Hawkkin, Hornetin ja helikopterit NH90, Koala ja Bell.
Tuleva Ilmavoimien hävittäjähankinta kiinnostaa sekä myyjiä että ostajia, ja tietysti koko Suomen ilmailuväkeä. Esillä olivat Eurofighter Typhoon, Super Hornet ja Gripen.
Super Hornetilla ei ollut näytösohjelmaa, mutta lähtö oli komea.

KuvatOhjelma
Kaivarin lentonäytös 09.06.2017

Suomen Ilmailumuseon masinoima Kaivopuiston lentonäytös keräsi 130 000 katsojaa.
Helsingissä ei liene koskaan ennen ollut yhtä merkittävää tapahtumaa johon kaikilla oli vapaa pääsy. Saattoi myös olla merkittävin ja näyttävin osa Suomi 100 -hankkeessa.

KuvatIlmailumuseo
 
Vesivehmaa / Lahti 07.05.2017

Kesän ensimmäinen lentomme Malmila suutautui Vesivehmaalle ja sieltä kiireen vilkkaa Lahteen Classic Motor Show -näyttelyyn. Siksi Vesivehmaalta ei tällä kertaa ole yhtään kuvaa. Mutta lentoharrastajia kiinnostavat myös auto ja muut kulkuneuvot.
 

Kuvat
Malmi 06.05.2017

Kolmosemme palasi Vaasasta hyvässä mutta vähän tuulisessa säässä. Uusi lentäjämme Mikko Jägerholm luonnehti asiaa sanomalla, että lennolla ei päässyt lepäilemään.
Tyytyväiset matkalaiset vastaanotti iso joukko Malmille kerääntyneitä yhdistyksen jäseniä ja muita ilmailun harrastajia.
Naispurserimme olivat juuri saaneet uudet pukunsa ja esittelivät niitä ylpeinä, syystäkin.
 

Kuvat
 
Kuopio / Rissala 18.-19.06.2016
Vierailimme Kuopiossa Ilmailuliiton päälentonäytöksessä Tour de Sky:ssä lauantaina. Vaikka sää oli vaihteleva, näytös oli mielenkiintoinen ja onnistunut. Esillä oli myös ennennäkemätöntä kalustoa kuten CV-22 Osprey ja nostalgista kuten Mig-21. Sunnuntain lennot jouduimme valitettavasti peruuttamaan teknisen ongelman takia.

Risto Niska teki havaintoja Kuopiossa

Kuvia
Juttu   Kuvia
Malmilla 03.06.2016
Koneemme lisäksi nähtiin erikoisen hienoja autoja

Malmilla 01,06,2016
Kesäkuun ensimmäinen oli vilkas keskiviikko, neljä paikallislentoa.
Purserimme oli pukeutunut Finnairin nostalgia-asuun.

Malmilla 22.05.2016
Tavanomaisesta poiketen lensimme pari paikallista sunnuntaina.

Kuvia


KuviaKuvia

Pirkkala
17.05.2016
Satakunnan lennosto järjesti Ilmailusta ammatiksi -toimintapäivän ja kutui meidät vieraakseen. Saimme Ilmavoimien Casan siivellemme lähestyessämme Pirkkalaa.

Kuvia
Utti 13.05.2016
Vierailimme Utin jääkärirykmentin toimintanäytöspäivänä. Sää suosi vierailua ja koneeseemme oli koko päivän pitkä jono kiinnostuneita.

 
 
Vesivehmaa 08.05.2016
Lensimme Vesivehmaalle josta bussi vei matkustajat Lahteen Classic Carshow -näyttelyyn. Vesivehmalla lennettiin paikallinen ja hyppylento.

Kuvia
Classic Carshow
Hotelli saapuu Malmille 07.05.2016
OH-LCH saapui Malmille jossa oli runsaasti yleisöä sitä vastaanottamassa. Ennen paluutaan lady osallistui ilmailutapahtumaan samana päivänä Vaasassa.
Koneella on ollut vientiä jo ennen paluuta Malmille, se kävi Joensuussa jossa siihen asennettiin uusi satelliittinavigointijärjestelmä ja vähän muutakin avioniikkaa. Konetta voi kohta seurata Flightradarissa.

Kuvia
 
Malmi Air Show 2015
Malmin lentokentällä järjestettiin monipuolinen ja onnistunut  ilmailutapahtma jota sääkin suosi tällä kertaa.

Kuvia  Lauantai   Sunnuntai

 
Turku Air Show 06.-07.06. 2015
Vierailimme Turussa molempina näyttelypäivinä. Lauantaina tapasimme ruotsalaiset yhdistysveljemme Flygande Veteranen ja heidän Daisynsa.
 

Muutamia kuvia tapahtumasta

Facebook
Tour de Sky, Oulu 2014
Lauantaiaamuna 09.08. koneemme starttasi Malmilta kohti Oulunsaloa. Saavuimme Ouluun parahiksi näytöksen alkuun ja teimme ohilennon. Koneemme sai heti vielä harvalukuisen katsojajoukon huomion. Oulun paikallinen lennettiin ajallaan. Näytöksen jälkeen oli tarkoitus pudottaa ryhmä hyppääjiä, mutta näytöksen lopussa alkanut ukkoskuuro esti hypyt. Konemme pääsi kuitenkin lähtemään Pudasjärvelle yöksi jossa paikaliset ilmailun ystävät pitivät miehistöstä hyvää huolta. Myös sunnuntaiaamun sää viivästytti lähtöä sen verran että ehdimme Oulunsaloon myöhässä mutta parahiksi ennen Raaheen suuntautuvaa paikallislentoa. Paluulennolle saimme kaveriksi Aalto-yliopiston
SHORT SC7 Skyvanin.

Kuvia tapahtumasta
 
Kymin ilmailupäivä 08.08.2015
Karhulan ilmailukerho
Karhulan ilmailukerhon FB-sivut
Katso kuvia

Kymin ilmailupäivä 02.08.2014
Odotettu Hawker Hurricane HC-465 ei esiintynyt, sille ei valitettavasti saatu siirtolentolupaa ajoissa. Onneksi paikalla oli yllätysvieraana neljän ryhmä Dornier D27A-1 -koneita Saksasta.  Saimme heistä saattueen paluumatkalle Wredebyhyn asti.

Kymin Avoimet ovet -ilmailupäivä 18.08.2012
oli joka suhteessa menestys.

Myös OH-LCH vieraili tapahtumassa ja lennätti jäseniä kuudella paikallisella lennolla. 
Tapahtumaan osallistui n. 2500 ilmailun ystävää.
Katso kuvat
 
Annual Kymi airport open field fest collected about 2500 aviation enthusiasts and friends.

OH-LCH visited in the event and flew six local member flights. Only flying Closter Gauntlet (photo) performed a beautiful program. See photos


Linkkejä - Links  2014
Kuvia tapahtumasta
DC-3 + 4 x DO27, Mikko Vänttinen (video)
Hans-Jurgen Götz
Muodostelmaylilento       (video, HLG)
Dakotalla Kymiin part 1   (video, MS)
Dakotalla Kymiin part 2   (video, MS)
ManuFly59 Mauno Selin
Laskeutuminen Wredebyhyn  (video)Normandia, D-day 70, 02.-09.06.14
Julkaisemme kuvia matkasta.
Kohti Normadiaa
Turistina Normandiassa
Tapahtui Normandiassa
Mökki Normandiassa
Paluu Normandiasta
  Normandy, D-day 70, Jun 2-9 14
  See our trip pictures
  Towards Normady
  Tourists in Normandy
  Happened in Normandy
  Le Gottage
  Return from Normandy
Lisää kuvia - More pictures
Nicke M
Henri P
Susanne M
H.C Bogstad
Vintage Aviation Pictures
Michael Prophet

Sylvain Gourheu
Lapsia lennätettiin taas 29.05.2016
Palautetta on tullut.

24.05.2014
kaksi koneellista.
Lue artikkeli ja katso kuvat. On tullut myös palautetta.
Lastenklinikan pikkupotilaat lennolla 2013
Lastenklinikoiden kummit ja DC-yhdistys veivät lapsipotilaita huoltajiensa mukana lennolle 21.05.2013. Sää oli kaunis mutta hieman tuulinen. Lapset nauttivat hieman pomppuisesta lennosta ja olivat aivan innoissaan.
Katso tarkemmin

Varat lentoihin on kerätty yhdistyksen jäseniltä lahjoituksina ja ylimääräisinä jäsenmaksuina.
Me kaikki toivomme, että perinne jatkuu.
Children's Hospital little patients flight


Children's Hospitals godparents arranged a flight for pediatric patients May 21. 2013 The weather was beautiful but a bit windy. Children enjoyed bumpy flight and were excited. See more


DC-3 performed two flights May 24 2014.

See pictures
 
Siirtolento Malmi - Seinäjoki - Vaasa 2013
Kolmonen lähti 28.09.2013 Vaasaan talveksi. Malmilla sää oli mitä parhain, kirpeän kuulas ja aurinkoinen, kun starttasimme n. klo 09:00 kohti Seinäjokea. Matka sujui leppoisissa tunnelmissa ja hyvässä säässä kunnes juuri ennen Seinäjokea alkoi tulla pilvistä ja keli muuttui hetkessä matalaksi. Seinäjoella oli odottamassa joukko jäseniä paikallislentoa. Odottelimme lento-olosuhteiden parantumista, mutta lopuksi oli pakko todeta, ettemme ehdi lentää paikallista ja se jouduttiin perumaan. Lopulta pääsimme lähtemään Vaasaan, jossa keli oli taas paljon parempi. Vaasassa otimme hyppyoven pois. Vaasan laskuvarjokerho halusi kunnioittaa 14.09. onnettomuudessa menehtynyttä jäsentään hyppäämällä kolmosesta. Koneen huollot alkoivat Vaasassa heti kun kone oli saatu sisää halliin. Vasen potkuri irroitettiin ja pakattiin lähetettäväksi kausitarkastukseen. Moottorien huollot aloitettiin puhdistamalla ja tarkistamalla oljynsuotimet, tulpat, mitattiin puristukset jne. Suurin tulevana talvena tehtävä huoltotoimi on VH (välihuolto rungolle) jossa koneen rungon rakenteet tarkistetaan ja tarvittaessa korjataan. Kone tullaan myös kiillottamaan tulevan talven aikana tavallista huolellisemmen. Talven aikana huoltotyötunteja kertynee n.1000. Malmille palataan taas huhtikuun lopulla. Kaudella 2013 lentotunteja kertyi 53,0 ja laskuja 78.  Katso kuvia
OH-LCH to Vaasa for the winter
Our bird flew to Vaasa Sep 28 for the winter.
We started at 9:00 am from Malmi and headed to Seinäjoki where members were waiting for a local member flight. After an hour flying in clear and bright weather over beautiful Finnish countryside the weather suddenly turned cloudy. Clouds were low at Seinäjoki but landing was safe at this point. Clouds lowered all the time and our pilots decided to wait for the better conditions before the member flight planned to start at 11:00 am. Clouds remained too low even there were bright sky in the horizon, so we had to cancel the local member flight, even the passengers were seated in the plane waiting for the start. So, we started to Vaasa at 12:00 where the weather conditions were much better.
Vaasa parachute club jumped from our DC-3 for the memory of their member lost in an accident earlier this autumn.
Service routines initiated right after the plane was towed into the hangar. Left propeller was removed and will be sent to Norway for a corrosion check. There will be a fuselage check in this year. And of course, the bird will be shined for the next flying season. This all will take approximately 1000 work hours.
Old bird returns to Malmi in the end of April.
 See pictures


Harmaa Seinäjoki 2013


Potkuri painaa lähes 200 kg
Lappeenrannan lentonäytös 2013
Koneemme vieraili Lappeenrannan lentonäytöksessä molempina päivinä 15. ja 16.06.
Katso tunnelmia kuvista
Lauantai 15.06.   Sunnuntai 16.06.
sekä Lappeenrannasta että Jämiltä.
Lappeenranta Air Show 2013

Our plane visited the show on both days, Jun 15 and 16.

See some pictures 
Sat Jun 15    Sun Jun 16
Huoltokurssi, tammikuu 2013
DC-yhdistys järjesti DC-3 huoltokurssin mekaanikoille ja asentajille Suomen Ilmailumumuseon tiloissa Vantaalla.
Kurssille osallistui 12 henkilöä. Kurssin vetäjina ja opettajina toimivat Pauli Fallström ja Ari Arho.
Lue lisää
Maintenance cource, Januari 2013
DC Association organized a course for DC-3 maintenance tecnicians in Finnish Aviation museum, Vantaa. There were tvelve participants in the course. Course were leaded and taught by Pauli Fallström and Ari Arho.   Read more
Virtual Finland www.virtualfinland.fi on Suomen suurin 360 panoraamakuvapalvelu jossa esitellään virtuaalisesti Suomen eri kaupunkeja, matkailukohteita, merkittäviä henkilöitä, tapahtumia ja paljon muuta laadukkaiden panoraamaesitysten avulla. 
Valokuvaaja Teppo Kangas on tallentanut kolmosemme Vaasassa panoraamanäkymiksi.  Katso virtuaalikuvat.
Virtual Finland www.virtualfinland.fi is the biggest 360 decree virtual panorama picture service in Finland. Virtual Finland presents virtually remarkable Finnish places, tourist attractions, people, events, and a lot of more in quality panorama pictures.
Photographer Teppo Kangas has been recorded our DC-3 in Vaasa airport.
See virtual panorama pictures.
Rauta ja Petrooli 14.09.2014
Tänä vuonna teemana oli saksankielise kielialuuen traktorit. Fordson clubin puheenjohtaja Paavo Vilminko ketoi että sakasankieliseltä alueella on valmistettu runsaasti erilaisia traktoreita mutta Suomeen niistä on tuotu on tuotu runsaasti vain yleisimpiä merkkejä. Esillä oli runsaasti harvinaisia traktoreita. Myös autojen ja kaksipyöräisten ystäville oli tarjolla monipuolinen valikoima vanhaa rautaa. DC-3 lensi näyttelyalueen yli Hyvinkään kentältä tehtyjen paikallislentojen yhteydessä. Toisella kerralla saattajaksi saatiin entinen armeijan koulutuskone Saab D91 Safir. Ylilento oli komeaa katsottavaa. Toinen paikallislennoista suuntautui Hämeenlinnaan jossa koneemme kävi tervehtimässä viimeistä keskuudessaamm olevaa hävittäjä-ässäämme Kosti Keskinummea. Katso kuvat

Konemme vieraili Hyvinkäällä myös 2013, jossa lennettiin kaksi paikallista lentoa sillä välin kun Malmilta tulleet jäsenet vietiin Rauta ja petrooli -näyttelyyn. Näyttely oli nyt siirretty Riihimäelle jossa on paremmat olosuhteet laajentuneelle tapahtumalle. Tapahtumayleisöllä oli tilaisuus ihailla koneemme tekemiä kolmea komeaa ylilentoa. Yhdistys sai muutenkin runsaasti julkisuutta.
Katso kuvat

Fordson club Finland  www.masinistit.com 
järjesti vuotuisen Rauta ja Petrooli -tapahtuman Hyvinkäällä 08.-09. syyskuuta 2012. Tapahtuma oli loistavasti organisoitu ja erittäin mielenkiintoinen. Koneemme OH-LCH vieraili Hyvinkäällä sunnuntaina 09.09. ja teki useita ylilentoja näyttelyalueella. Hyvinkään lentoasemalle muodostui pienimuotoinen ilmailutapahtuma koneemme saapuessa ja jäsenlentojen yhteydessä. DC-väki sai VIP-kohtelun. Fordson club oli vastassa Hyvinkään kentällä josta kuljetus näyttelyalueelle oli järjestetty nostalgisella linja-autolla.
Katso kuvat
 
Iron and Kerosene 2014
This year's theme was the German speaking world of tractors. Fordson club chairman Paavo Vilminko told that the area has produced a wide range of tractors,
but only the most common brands have been imported to Finland a significant amounts. There were a number of rare tractors present, as well as beautiful old automobiles and motorsycles. Our DC-3 flew two local flights from Hyvinkää airport. We flew couple of times over the exhibition area. On the second local flight our plane was escorted by a former army training plane Saab D91 Safir and then continued to Hämeenlinna and saluted the last living Finnish WW2 fighter-pilot Kosti Keskinummi. See pictures

Our plane visited Hyvinkää in 2013 again where she flew two local flights. In the meantime the members flown from Malmi had a shuttle to the Iron and kerosene exhibition. The exhibition was now transferred to Riihimäki with better conditions for the enlarged event. The public had the opportunity to admire our plane while she made by three beautiful overflights. DC-association received a lot of publicity in the event, anyway. See photos
Fordson club Finland  www.masinistit.com  organized the annual Iron and Kerosene fest in Hyvinkää Sep 8-9. 2012 The event was brilliantly organized and very interesting with a number of machinery from the past decades. Our plane OH-LCH visited Hyvinkää on Sunday Sep 9 and made a number of fly-past on the exhibition area. Hyvinkään airport formed of a small-scale aviation event in our plane arrival, in the connection with local member flights and departing. DC-people got a VIP treatment; Fordson club arranged transportation to the exhibition area by a nostalgic bus.
See photos
Koekäyttö ja kaksi jäsenlentoa
keräsivät suuren joukon yleisöä Malmin kentälle 15.08.2012 klo 17:00 - 20:00. 

Katso kuvat
 
Engine test and two local flights
at Malmi airport Aug 15 at 5 to 8 pm.


See photos

Jämi Fly In & Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös
07.- 08.2012 oli hieman heikoista sääolosuhteista huolimatta hieno kokemus.
Mikael Carlson lensi Fokker DR.1 -koneella näyttävän ohjelman. Jo käynnistys oli mielenkiintoinen operaatio.
Katso kuvat
Wikipedia

Jämi Fly In & Main Finnish Air show 2012
Jul 7-8. Even weather didn't give the best, Jämi Airshow was an interesting aviation event. There were a lot of interesting planes and other aviation equipment on show. Look photos about Mikael Carlson and Fokker Dr.1.
See photos
Wikipedia

Kari Heikkalan viimeiset lennot.

Pitkäaikainen kapteenimme Kari Heikkala päätti lentouransa kunniakkaasti lentämällä kolme paikallislentoa Malmilta 13.06.2012. 

Katso kuvat
 

Our long time served pilot Kari Heikkala retired after more than 25000 flight hours piloting three local DC-3 flights from Helsinki-Malmi airport on 13 Jun 2012.

See photos

 

Suomalainen vintageyhteisö FINTAGE on kuvannut uskomattoman kuvasarjan teemana
Aukko menneisyyteen. Kannattaa tutustua.

Finnish vintage society
FINTAGE created a spectacular series of images of theme "Hole to the past" which brings us back to the 50s.

 

Datsun DC-3
 on kevyt nelipaikkainen urheiluauto, jota valmistettiin 50-luvulla. Auto on nykyisen Fairlady -sarjan esi-isä ja ennen sotaa valmistetun Datsun Road Starin seuraaja. Jousitus on toteutettu lehtijousilla ja vaihteisto on kolmivaihteinen manuaali.

Katso myös
earlydatsun   datsun.org
 

1952 Datsun Sports DC-3

The Datsun DC-3 was Nissan's first sports car offering, the company had offered variations on the theme before the Second World War.

See more from
Wikipedia  

Helsinki-Vantaa 60 vuotta.
Helsinki-Vantaalla juhlittiin 07.06. kun lentoaseman avaamisesta tulee tänä vuonna  kuluneeksi 60 vuotta.
 Airveteranin OH-LCD, joka oli ensimmäinen kentälle laskeutunut kone, on pesty ja oli hienosti esillä
. Oma koneemme OH-LCH teki ylilennon ja asettui myös paraatipaikalle juhlavieraiden ihailtavaksi. 
Katso kuvat
Helsinki-Vantaa airport celebrated 60 year anniversary on 7 Jun 2012.
Airveteran DC-3 OH-LCD was the first plane landed on the airport. Our OH-LCH made a spectacular fly-past. Both planes appeared in the land show.

See photos

Siivekkeet korjattiin

Mikko Jaakkola korjasi keneemme siivekkeet talven 2012 aikana Oulussa. Lopputulos on parempi kuin alkuperäinen.

Katso kuvat
 

Ailerons renovated

Mikko Jaakkola made a huge job to repair ailerons.
Now they are even better than original.


See photos

17.12.2014:
DC-3:n ensilennosta on kulunut 79 vuotta

24.12.2012:
Onnea 70-vuotiaalle OH-LCH:lle

 

Dec 17 2014:
DC-3 Airborn 79 year anniversary

Dec 24 2012:
Greetings to 70 year young OH-LCH